دسته‌بندی نشده

عسل طبیعی اصیلانه و داستانش

زنبورداری عسل

در عسل شفا و دارویی برای مردم قرار دادیم . ( سوره نحل )

عسل طبیعی

شاید از خودتون بپرسید عسل هایی که در بازار هست چه مشکلی دارد که خواص درمانی لازم را ندارند ؟

بهتره داستان را از قبل از تصمیم به تولید عسل شروع کنم. همانطور که می‌دانید ما در اصیلانه تمام تلاشمان این است که بتوانیم بهترین کیفیت محصول را در اختیار مشتریان عزیزمان قراربدهیم به همین خاطر برای اینکه بتوانیم عسلی کاملا طبیعی و باکیفیت تهیه کنیم به دنبال راه‌های تشخیص و تمایز عسل طبیعی از غیر گشتیم و هرچه در این مسیر بیشتر پیش ‌رفتیم گیج‌تر ‌شدیم و از جواب دورتر و کم کم به این نتیجه رسیدیم که هیچ راه صد در صدی برای شناخت عسل طبیعی وجود ندارد حتی آزمایشگاه.

مگر می‌شود آزمایشگاه هم نتواند طبیعی بودن عسل را تشخیص دهد؟

ببینید زمانی که یک نمونه عسل برای آزمایشگاه ارسال می‌شود، آزمایشگاه آیتم هایی رو براساس نمونه ارسالی مورد آزمایش قرار می‌دهد مثل ساکارز، پرولین و … که بعضی از این آیتم ها با دستکاری عسل و اضافه کردن موادی، در مقدار مورد تایید و حتی عالی قرار می‌گیرد. ( کافیه در مورد صحت این موضوع با زنبورداران یا عسل فروشان صحبت کنید.) یعنی ممکن است عسل از لحاظ آیتم‌های آزمایشگاهی نمره قبولی را بگیرد اما با تغذیه مصنوعی یا اضافه کردن موادی به عسل، این اتفاق افتاده باشد. برهمین اساس به این نتیجه رسیدیم که باید به مبدا مسیر تولید عسل برویم یعنی باید ابتدا زنبوردار مناسب و مورد اعتماد و پاک دست را پیدا کنیم، پس تصمیم به تهیه و خرید کندو برای تولید عسل گرفتیم .

کندوداری عسل

ایده خرید کندو برای اصیلانه

همانطور که گفتیم به این نتیجه رسدیم که باید به ابتدای چرخه‌ی تولید عسل برویم تا بتوانیم عسل باکیفیت به دست بیاوریم، در جستجوهایی که داشتیم با گروهی آشنا شدیم که با دریافت سرمایه، کندوداری می‌کردند و در واقع ما کندو را می‌خریدیم و آن‌ها با کندوها عسل تولید می‌کردند.

اصیلانه حدود ۴۰ کندو را بصورت سرمایه گذاری تهیه کرد و در اختیار این گروه قرار داد تا براساس قراردادی که مابین اصیلانه و این دوستان بود، عسل طبیعی تولید شود.

عسل با کیفیت یا هیچی

مدتی با این دوستان شروع به تولید عسل کردیم و بسیار خوشحال بودیم که عسل طبیعی تولید و عرضه می‌کنیم. اما بعد از مدتی با دادن نمونه عسل به آزمایشگاه متوجه شدیم که عسل کیفیت مورد نظر ما را ندارد. شروع به بررسی بیشتر کردیم و کم کم به این نتیجه رسیدیم که باید به دنبال زنبوردار دیگری بگردیم.

از این اتفاق بسیار ناراحت بودیم و تصمیم داشتیم به سرعت مبلغ سرمایه گذاری اصیلانه را از زنبورداران قبلی دریافت کنیم تا بتوانیم با تهیه کندو و پیدا کردن زنبورداردیگری شروع به تولید عسل کنیم.

تجربه قبلی تولید عسل باعث شده بود که دیگر خیلی سخت به افراد اعتماد کنیم و تا از روش تولید زنبوردار مطمئن نشدیم اقدام به تولید و سرمایه گذاری نکنیم.

لطف خدا

از طریق یک دوست که در زمینه فروش عسل فعالیت داشت با زوجی دوست داشتنی آشنا شدیم که به روشی متفاوت زنبورداری می‌کردند که سرچشمه این روش عشق و علاقه‌ی فراوانشون به خود زنبورها بود و از سر همین عشق و علاقه بود که راضی نمی‌شدند به زنبور دارو و شکر بدهند حتی در فصل زمستان که اکثر زنبورداران تنها راه چاره برای حفظ کندوها را تغذیه زنبور از شربت های شکری می‌دانند.

شروع همکاری برای تولید عسل طبیعی

سفر به یزد

برای ملاقات حضوری با این زوج به یزد سفر کردیم تا مهمانشان باشیم. بعد از رسیدن به یزد و حال و احوال، صحبت در مورد کندو و عسل از همان ابتدا شروع شد و ساعات طولانی ادامه داشت. تا جایی که این زوج به تهران آمدند و مهمان اصیلانه شدند و کماکان صحبت‌ها در مورد زنبور و دنیای شگفت انگیزشان ادامه داشت و در نهایت با بالا و پایین کردن های بسیار و محاسبه موارد مختلف تصمیم به شروع یک همکاری پربرکت شد.

بعد از توافق بین طرفین تصمیم به تهیه حدود صد عدد کندو شد تا برای بهره برداری و تولید عسل مورد استفاده قرار بگیرد.

شروع زنبورداری به روشی متفاوت، بدون دارو و شکر

وقتی زنبور از شکر تغذیه می‌کند عسل بسیار بیش‌تری تولید کرده اما ایمنی بدن زنبور در مقابل بیماری ها نیز پایین تر می‌آید و در نتیجه نیاز به مصرف دارو هم بیشتر می‌شود. همین امر باعث کاهش کیفیت عسل و خواص درمانی آن می‌شود.

حال ما در اصیلانه با فشرده نگه داشتن کندو ( حفظ جمعیت بالای کندو و عدم بچه گیری بی رویه )

برداشت نکردن تمام عسل تولیدی زنبورها از داخل کندو و تغذیه زنبورها ازعسل خودشان باعث مقاومت بالای آن‌ها در برابر بیماری و کاهش مرگ و میرشان می‌شویم و در عین حال عسل با کیفیت‌تر اما کمتری برداشت می‌کنیم.

همچنین با توجه به فصول مختلف، کندوها کوچ داده می‌شوند و مادامی که گل هست از شهد گیاهان استفاده می‌کنند.

تولید عسل با زنبور بومی

حفظ سلامتی زنبورها در اصیلانه

-در مواقع لزوم برای افزایش سلامتی زنبورها از شربت هایی که از ترکیب عسل با عرقیاتی مانند کاسنی، نعنا و گلاب استفاده می‌شود. مثلا برای جلوگیری از گرما زدگی زنبورها از شربت کاسنی استفاده می‌شود.

-برای مشکلات معده زنبور از ترکیب سرکه و عسل

– استفاده از عصاره بره موم برای درمان بیماری‌های عفونی زنبورها با پاشیدن عصاره برروی کندو و بدن زنبورها

– استفاده از اسفنتین در درمان بیماری نوزوما

حفظ سلامتی زنبورها در این روش‌ها هزینه‌ی بالایی دارد که اصیلانه برای حفظ کیفیت عسل حاضر به تقبل این هزینه‌ها شده است.

استفاده از نژاد بومی زنبور در زنبورستان اصیلانه

نژاد بومی زنبور در مقایسه با نژادهای خارجی مقاومت بیش‌تری در مقابل بیماری‌ها داشته اما تولید مثل کمتری نسبت به نمونه خارجی خود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + سیزده =