مواد غذایی

مراحل تولید روغن زیتون از نزدیک

مراحل تولید روغن زیتون از نزدیک اصیلانه

مراحل تولید روغن زیتون از نزدیک | مستند تصویری از مزرعه تا بطری

انتقال سریع زیتون برای روغن کشی

یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در مراحل تولید روغن زیتون، توجه به زمان‌بندی دقیق بین برداشت و روغن‌گیری است. این بازه زمانی هرچقدر کوتاه‌تر باشد، کیفیت نهایی روغن زیتون بالاتر خواهد بود و همین عامل به حفظ طعم، خواص و ارزش غذایی روغن کمک می‌کند.

شست‌وشو و آماده‌سازی زیتون‌ها

شست‌وشو و آماده‌سازی اولیه، دومین گام از مراحل تولید روغن زیتون محسوب می‌شود. این مرحله نقش مهمی در حذف ناخالصی‌ها و بالا بردن کیفیت بهداشتی محصول نهایی دارد. هرچه این مرحله دقیق‌تر انجام شود، خلوص و سلامت روغن زیتون نیز بیشتر تضمین می‌شود.

دستگاه روغن‌گیری و کنترل دما

در مراحل تولید روغن زیتون، دما یک فاکتور بسیار تعیین‌کننده است. دمای بالا ممکن است راندمان روغن‌کشی را افزایش دهد، اما دمای پایین موجب حفظ بیشتر خواص طبیعی زیتون، مانند آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات مفید می‌شود. به همین دلیل روغن‌های استخراج‌شده در دمای پایین، اگرچه مقدار کمتری دارند، اما از کیفیت بالاتری برخوردارند.

جدا سازی آب، روغن زیتون و تفاله

آخرین مراحل تولید روغن زیتون شامل جداسازی و تصفیه است. در این مرحله، با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ و عبور از مراحل مختلف تفکیک، روغن خالص و قابل مصرف از سایر اجزای زیتون جدا می‌شود و آماده بسته‌بندی است.

اهمیت دستگاه‌ روغن کشی

بهداشت کارخانه و دستگاه‌ها و کارکنان آن در انتخاب اصیلانه برای سپردن زیتون برای روغن‌کشی بسیار اهمیت دارد و تاثیر زیادی در کیفیت روغن زیتون نهایی خواهد داشت به همین دلیل سعی کردیم در یکی از بهترین کارخانه‌های منطقه طارم مراحل تولید روغن زیتون را طی کنیم. 

تاثیر بسته بندی در حفظ کیفیت روغن زیتون

بعد از اتمام مراحل تولید، برای حفظ کیفیت روغن زیتون آن را در گالن‌های ۲۰ لیتری ریخته و پلمپ می‌کنیم تا آماده‌ی انتقال از طارم به تهران شوند.

همچنین یکی از عوامل کاهنده‌ی کیفیت روغن زیتون تابش نور خورشید است که استفاده از شیشه‌های تیره برای بسته بندی روغن زیتون می‌تواند در حفظ خواص آن تاثیر به سزایی داشته باشد.

مزایای روغن زیتون فرابکر

در صورتی که تمامی مراحل تولید روغن زیتون با دقت، در دمای پایین و با زیتون‌های تازه انجام شود، محصول نهایی به عنوان روغن زیتون فرابکر شناخته می‌شود. این نوع روغن دارای بالاترین کیفیت، طعم غنی، و خواص آنتی‌اکسیدانی فوق‌العاده است و به عنوان بهترین گزینه برای مصارف خوراکی و درمانی توصیه می‌شود.

روش نگهداری روغن زیتون

بهتر است روغن زیتون را در جای تاریک و خنک نگهداری کنید تا کیفیت آن حفظ شود و تا حد امکان سعی کنید روغن زیتون را تازه مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 5 =