مواد غذایی

چرا بر مراحل تولید روغن زیتون با کیفیت نظارت مستقیم داریم | اصیلانه

اهمیت نظارت بر مستقیم بر مراحل تولید روغن زیتون

چرا بر مراحل تولید روغن زیتون با کیفیت نظارت مستقیم داریم | اصیلانه

آغاز سفر اصیلانه برای تولید روغن زیتون با کیفیت

برای تولید روغن زیتون با کیفیت اصیلانه در فصل پاییز که زمان به بار نشستن درخت‌های زیتون است با هماهنگی‌هایی که از مدت‌ها قبل انجام دادیم بار سفر از تهران می‌بندیم و به سمت شهر پربرکت طارم روان می‌شویم . برکت از این حیث که انواع مختلف محصولات کشاورزی با کیفیت در این شهر کشت می شود از جمله برنج طارم که به گوشمان آشناست. طارم از استان زنجان است و کیفیت زیتون‌هایش هم مثال زدنی. در مسیر از شهر بادگیرها و نزدیکی دریاچه عبور می‌کنیم، که حظِّ سفر را دوچندان می‌کند، هرچه به طارم نزدیک‌تر می‌شویم تراکم درختان زیتون بیش‌تر شده و مناظر چشم نوازتر. زیتون و انار از محصولات اصلی است به طوری که در کنار باغ‌های زیتون درختان انار زیادی هم به چشم می‌خورد و زیبایی را در چشمت دوچندان خواهد کرد. انار و زیتون این دو طفیلی بهشتی هر دو از محصولات اصلی طارم اند.

اهمیت نظارت مستقیم بر مراحل تولید

از مزرعه تا بطری تمام مراحل مهم است.

اینکه یکبار در سال عمل تهیه روغن زیتون اصیلانه انجام می‌شود هزینه‌های زیادی را به ما تحمیل می‌کند اما ارزشش را دارد چون تولید روغن زیتون با کیفیت به این راحتی امکان پذیر نیست و اگر از نزدیک بر قسمت‌های مختلف فرآیند تولید آن نظارت نداشته باشیم، نمی‌توان از سلامت محصول اطمینان حاصل کرد حتی با آزمایش.

جلوگیری از تقلب یا کاهش کیفیت

اگر تولید روغن زیتون اصیلانه زیر نظر ما انجام نشه، مجبوریم هر زمان که به روغن زیتون نیاز داشتیم از واسطه‌ها آن را تهیه کنیم که البته نمی توان از کیفیت آن مطمئن بود.

نقش نوع زیتون در کیفیت روغن

چه زیتونی برای روغن‌کشی مناسب‌تر است؟

به طور کلی دو نوع زیتون سبز و سیاه داریم که از هردو برای روغن کشی استفاده می‌شود اما روغنی که از این دو نوع زیتون حاصل شده از لحاظ خواص تفاوتی ندارند اما روغن زیتون های سبز عطر و طعم بیشتری نسبت به زیتون‌های سیاه دارند.

باغ زیتون در طارم

چرا کنترل دمای دستگاه روغن‌گیری اهمیت دارد؟

تولید روغن زیتون با کیفیت با پرس سرد

یکی از نکاتی که در تولید روغن زیتون با کیفیت باید به آن نظارت داشت دمایی است که در آن فرآیند روغن‌کشی انجام می‌شود، به طور معمول در کارگاه‌ها برای تسریع فرآیند و داشتن ظاهر بهتر برای روغن زیتون دمای دستگاه روی حدود ۶۵ درجه تنظیم می شود و حالت استاندارد دارد اما روغن زیتون اصیلانه با دمایی پایین تر در حدود ۲۵ تا ۴۰ درجه سانتی گراد تولید شده که در واقع همان پرس سرد است.

تفاوت ظاهر روغن زیتون تولید شده با پرس سرد

هرچه دمای فرآیند تولید روغن زیتون پایین‌تر باشد روغن حاصل شده کدرتر و غلیظ‌تر خواهد بود و بالعکس هرچه دما بالاتر برود روغن رقیق و شفاف‌تر و میزان روغن‌دهی زیتون هم بیش‌تر می شود و روغن‌کشی با دمای بالا بازار پسند و به صرفه‌تر است اما از نظر خواص در جایگاه پایین تری نسبت به پرس سرد قرار دارد.

تولید روغن زیتون با کیفیت

چرا این مسیر سخت را انتخاب کردیم؟

نظارت بر تولید تمام محصولات سالم و طبیعی لازمه اما در روغن زیتون اهمیت بیش‌تری دارد، علاوه بر تقلب‌هایی که در این زمینه هست اینکه از چه زیتونی در زمان تولید استفاده شده است هم بسیار تاثیرگذار است و به همین دلایل سختی این مسیر را بر خودمان لازم می‌دانیم تا بتوانیم محصولی با کیفیت برای عرضه داشته باشیم.

روغن زیتون بدون بو نخرید!

زیتون و بالطبع روغن آن ذاتا دارای عطر و بو هستند اما در کارخانه‌ها برای از بین بردن این عطر از مواد شیمیایی و فرآیند‌های فیلتراسیون صنعتی استفاده می‌شود که باعث از بین رفتن خواص روغن زیتون شده و کیفیت آن را کاهش می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 4 =