مقالات
عسل دارویی چیست؟ معرفی عسل اصیلانه و تفاوتش با عسل معمولی
یکی از سختترین کارهای دنیا
گاهی ممکن است به تازگی و سختی زیاد محیطی بکر و مناسب تولید عسل و مستقر کردن زنبورستان اصیلانه پیدا کردهایم اما فقط چند روز پس از قراردادن زنبورها، عواملی باعث میشود که تصمیم به کوچ دوباره بگیریم که هم هزینهی زیادی برای ما دارد هم توان افزاد را خیلی درگیر میکند.
مثلا در مواردی آمدن یک زنبوردار دیگر در نزدیکی زنبورستان یا سم دادن به گیاهان نزدیک توسط باغدار، کم گل دادن صحرا و ... از این دست دلایل است که باعث افزایش سختی تولید عسل دارویی میشود. به تازگی مجبور شدیم در یک ماه، سه بار جای زنبورستان اصیلانه را عوض کنیم تا اصالت عسلمون زیر سوال نره و این یعنی یکی از کارهای سخت دنیا.
عسل دارویی چیست؟
به عسلی گفته میشود که توسط زنبورهایی تولید شده که:
فقط از شهد گلها تغذیه کردهاند
نه شکر مصرف کردهاند ( حتی در زمستان) و نه داروهای شیمیایی
در شرایطی طبیعی و کنترلشده نگهداری شدهاند چون زنبور از کندو تا شعاع حدود دو تا سه کیلومتری پرواز میکند و باید آن را از مناطق مسکونی و مزارعی که از سم استفاده میکنند دور نگه داشت.
در اصیلانه، این نوع عسل مستقیماً از زنبورستان اختصاصی اصیلانه، برداشت میشود
تفاوت زنبورداری در اصیلانه چیست؟
مگر میشود بدون شکر هم عسل تولید کرد؟
وقتی پای صحبت زنبورداران حتی آنها که در این مسیر مویی سفید کرده اند مینشینید و در مورد تغذیه زنبور با شکر سوال میکنید، تولید عسل را بدون شکر دادن به زنبور غیرممکن میدانند.
برای ما خیلی عجیب است و در این زمان این سوال به ذهن هر شخص عادی نیز میرسد که پس در گذشته چطور عسل تولید میکردند؟ در آن زمانی که شکر کارخانهای وجود نداشته!!!
تولید عسل بدون شکر و دارو شیمیایی
هدف ما برای ورود به دنیای زنبورها و تولید عسل، تولید عسلی متفاوت با روشی خاص است تا به عسلی هم تراز با عسل قرآنی که در آن شفا برای مردمان است برسیم.
ما به جای شکر حتی در زمستان، زنبورهای را با عسل خودشان تغذیه میکنیم که همین امر باعث افزایش ایمنی بدن زنبورها و مقاومتشان در مقابل بیماری شده و در نتیجه به مصرف داروهای شیمیایی هم احتیاجی پیدا نمیکند.
همین موضوع باعث افزایش کیفیت و تفاوت عسل اصیلانه میشود.
عسل دارویی اصیلانه چه ویژگی هایی دارد
در اصیلانه برای حفظ کیفیت و خواص دارویی عسلهای زنبورستان، عسل حرارت نمیبیند زیرا بر اساس مطالعات پلیفنولها و آنزیمهای طبیعی موجود در عسل خام دارویی، خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی قوی دارند.
عسلهای معمول بازار چطور تولید میشود؟
متاسفانه عناوینی که در بالا ذکر شد در بسیاری از زنبورستان ها مورد نظر قرار گرفته نمیشه و همین باعث کاهش کیفیت عسل میشود.
- در تغذیه زنبور از شکر استفاده میشه که منجر به آسیب به زنبورها در نتیجه کاهش کیفیت عسل میشه
- زمان برداشت عسل در بعضی زنبورستانها بسیار کوتاه است و به زنبور فرصت کافی برای افزایش کیفیت عسل داده نمیشود.
- محل زنبورستان معمولا در اکثر موارد ثابت بوده و کوج کمی در سال خواهد داشت
- خواص درمانی زیادی ندارند
- عسلهای که در فروشگاه میبینید اکثرا روان هستند که مشتری پسندتر است و به همین دلیل برای جلوگیری از رس بستن، عسل را حرارت میدهند که باعث افت کیفیت عسل میشود.
چرا عسل دارویی اصیلانه یک انتخاب خاص است؟
کندوهای اختصاصی برای اصیلانه تولید عسل میکنند
زنبورها فقط از شهد گیاهان و عسل خودشان تغذیه میکنند (نه شکر)
ما زنبورها را به مناطق طبیعی خاص کوچ میدهیم تا از بهترین گلها تغذیه کنند و از محیط شهری و انسانی دور باشند تا عسلی ارگانیک و طبیعی تولید کنیم
در حال تولید نژاد بومی مقاوم و سالم هستیم که خودش در کیفیت عسل تاثیر گذار است.