مواد غذایی

روغن ارده چیست؟ خواص، روش تهیه و تفاوت آن با روغن کنجد

مراحل تولید روغن ارده

روغن ارده یکی از محصولات سنتی و ارزشمند حاصل از کنجد است که طعمی منحصر به فرد و خواصی بی‌نظیر دارد. اگر به دنبال آشنایی با این روغن خاص، روش تهیه آن و تفاوتش با روغن کنجد معمولی هستید، این مقاله می‌تونه به شما کمک کنه.

روغن ارده چیست؟

روغن ارده در واقع روغنی است که از ارده خالص و سنتی گرفته می‌شود؛ یعنی ارده‌ای که با آسیاب سنگی از کنجد حرارت دیده تهیه شده است.

حتما تا حالا براتون پیش آمده که مدتی ارده کنجد را در جایی ثابت قرار داده باشید و به مرور روی آن روغن جمع شده، این در واقع همان روغن ارده کنجد است و نشانه‌ی کیفیت ارده است.

برای تهیه روغن ارده، ارده را داخل یک همزن ریخته و شروع به هم زدن می‌کنند تا زمانی که آرام آرام ارده به حالت دو فاز درآمده و روغن خود را پس بزند و آماده‌ی روغن کشی شود.

سپس مخلوط را داخل یک صافی در دستگاه پرس ریخته و با فشار زیاد روغن را از کنجاله جدا می‌کنند.

در نهایت نیز روغن را از یک فیلتر مخصوص عبور داده و در یک مخزن جمع آوری می‌کنند. حالا روغن ارده آماده بسته بندی و عرضه به بازاره.

تفاوت روغن ارده و روغن کنجد

  • روغن ارده از ارده سنتی که با کنجد حرارت داده شده و شسته شده تهیه شده، تولید می‌شود اما روغن کنجد مستقیما از کنجد.
  • روغن ارده طعم و عطر بیشتر و بهتری نسبت به روغن کنجد دارد.
  • روغن ارده مناسب سرخ کردنه و پخت و پزه اما مصرف خوراکی روغن کنجد در طب سنتی توصیه نمیشه و بیشتر مصرف موضعی دارد.
  •  طبع روغن ارده گرم است و خواص زیادی برای سلامتی بدن دارد.

خواص روغن ارده کنجد

مصرف روغن ارده کنجد کمک کننده به جلوگیری از گرفتگی عروق، کاهش ابتلا به آب مروارید، بیماری پارکینسون و امراض مفصلی و آلزایمر، مفید برای افراد مبتلا به کم خونی و بهبود دهنده‌ی جراحت‌های سطحی پوست است.

مصرف روغن ارده کاهش دهنده اضطراب، تقویت کننده سیستم ایمنی و گردش خون و مانع بروز اختلالات عصبی است.

نشاط آور است و کاهش دهنده‌ی درد و گرفتگی‌های عضلانی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × پنج =